BBQ-TIME MET TEMPEH: Gegrilde bindsla en champignon spiesje

Wat is er fijner dan met familie, vrienden of collega’s op een zomeravond genieten van een goed bereide barbecue? Als je briketten lekker gloeien, kan het feest beginnen. Heb je geen tijd of zin in een barbecue? Dan leg je alles op een grillplaat, of je bakt de ingrediënten in de oven of een koekenpan. Doe waar je zin in hebt!

Biologische ingrediënten

2 st biologische Pistolets bruin
1 st biologische Chilipeper
Rasp en sap van 0,5 st biologische Limoen
2 st biologische Knoflookteen
125 g biologische Champignons
1 st biologische Paprika
125 g biologische Cherrytomaatjes
150 g biologische Tempeh
2 st biologische Bindsla

Zelf toevoegen

2 el Sojasaus
1 el Bakolie
2 el Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen

Bevat gluten (tarwe) en soja

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pistoletjes knapperig in 4-6 minuten (of gebruik een broodrooster).
  2. Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit in een schaaltje. Pel de knoflook. Voor de dressing meng je sojasaus, olijfolie, chilipeper, limoensap en limoenrasp, zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit en klop goed door elkaar.
  3. Veeg de champignons schoon en wentel ze royaal door de dressing. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in mooie vierkantjes van 2×2 cm. Rijg de champignons, cherrytomaatjes en de paprika aan een prikkertje (bewaar het restant van de dressing).
  4. Snijd de tempeh in dunne plakken en dompel ze onder in de marinade en geef ze 10 minuten om de marinade op te nemen. Bak de tempeh plakken in 5-10 minuten rondom bruin op de barbecue.
  5. Halveer de bindslakropjes en was grondig onder de kraan. Droog met een schone keukendoek en besprenkel de sla met de overgebleven dressing. Grill de champignonspiesjes en de bindsla in 3-4 minuten rondom bruin op de barbecue of de grill (of tot de groente lichtbruin kleurt). Het is lekker als alles nog knapperig is.
  6. Serveer de tempehplakken met een champignonprikkertje, gegrilde bindsla en een pistoletje.

Tip

Lekker met een knoflooksausje, wat ketchup of mayonaise. Het is ook erg lekker om wat sesamzaadjes over de sla te strooien.