De voordelen van een airfryer

Een airfryer is een friteuse die werkt op basis van hete lucht in plaats van olie. Hierbij heb je maar een minimale hoeveelheid olie nodig. Je kan dit ook gebruiken als oven. De airfryer wordt steeds populairder en kan je vinden in bijna elk huishouden. Maar wat maakt dit keukenapparaat nu precies zo populair? Dat gaan wij vertellen in dit artikel door de voordelen te bespreken. Lees dus snel verder!

Meestal gezonder

Over het algemeen is het gezonder om eten in de airfryer te bereiden dan in een traditionele frituurpan. Dit komt doordat je alleen een klein beetje olie hoeft toe te voegen in plaats van dat je het eten frituurt in frituurolie. Het bevat dan ook minder calorieën en daarom is het gezonder. Bij sommige airfryers is het niet eens nodig om olie toe te voegen, wat het nog eens minder vettig maakt. Dit is afhankelijk van het model airfryer. Ben je op zoek naar een airfryer? Dan kan je kijken op Bigshopper.nl, waar verschillende modellen worden aangeboden.

Het is multifunctioneel

Een ander groot voordeel is dat een airfryer multifunctioneel is. Je kan er namelijk mee frituren, grillen, bakken en roosteren. Zo kan je het apparaat dus voor verschillende gerechten gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een biefstuk bakken, patatjes frituren of zelfs een taart bakken! Een airfryer kan dus een vervanging zijn voor jouw oven, frituurpan en pan. De functies zijn echter afhankelijk van het soort airfryer die je hebt. Heb je een specifieke airfryer op het oog? Dan is het verstandig om prijzen te vergelijken met een prijsvergelijker. Hierdoor betaal je nooit teveel.

Snel en makkelijk in gebruik

Daarnaast zijn airfryers heel makkelijk in gebruik en zijn gerechten of producten snel klaar. Vaak moet de airfryer even voorverwarmen, vervolgens doe je het eten erin en moet je een aantal minuten wachten. Soms moet je halverwege nog even omschudden, maar verder heb je er weinig werk aan. Ook is het schoonmaken van de airfryer heel gemakkelijk en duurt het niet lang. Dit in tegenstelling tot een frituurpan waarbij je vet telkens moet vervangen.

Veiliger en ruikt minder

Tot slot zijn airfryers een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een frituurpan. Een frituurpan met hete olie kan erg gevaarlijk zijn, omdat dit om kan vallen of er ontstaat brand door oververhit vet. Bij een airfryer wordt er amper olie gebruikt, dus daarbij is het risico veel minder groot. Daarnaast ruik je de airfryer veel minder erg dan een frituurpan. Hierdoor hoef je dus ook niet meer frietjes te bakken in de kou!