Op welke momenten koop jij een fles wijn voor jezelf?

Een fles wijn kopen, gewoon, voor jezelf. Omdat je er zin in hebt, het nodig hebt, het verdiend hebt. Redenen genoeg. Welke gebruik jij het meest? Op welke momenten koop jij een fles wijn voor jezelf?

Als hij in de aanbieding is

Een hele goede reden om een fles wijn te kopen, is als hij in de aanbieding is. Als je favoriete wijn flink is afgeprijsd, dan is dat een perfect moment om een fles te kopen om eens lekker van te gaan genieten. Maar ook als je een aanbieding tegenkomt voor een wijn die je normaal te duur vindt, is dat een goede reden om hem nu eens wel te kopen. Wist je dat op Black Friday wijn ook steeds vaker af wordt geprijsd? Een goede reden om ook juist dan de aanbiedingen goed in de gaten te houden, en jezelf lekker te trakteren.

Als het weekend voor de deur staat

Nog een goede reden om een fles wijn aan te schaffen voor jezelf, en vooruit, eventueel ook je partner: het weekend dat voor de deur staat. Veel mensen drinken doordeweeks niet of een stuk minder dan in het weekend. Juist op hun vrije dagen gunnen ze zichzelf graag iets extra, en een lekkere fles wijn is daar een perfect voorbeeld van, natuurlijk.

Als je iets bijzonders te vieren hebt, of juist wat troost kan gebruiken

Een andere goede reden om een fles wijn te kopen, is als je iets te vieren hebt. Een mooi succes op je werk, een verjaardag of jubileum, of wat voor feestelijke gebeurtenis dan ook, het is een prima moment om een goede fles wijn open te trekken en daar eens lekker van te gaan genieten. Dat kan best in je eentje, want met een glas wijn in de hand alles nog eens even overdenken, en in stilte van het mooie moment genieten, ook dat is iets vieren.

Ook als het juist even wat minder meezit, en je wel even wat troost of een steuntje in de rug kan gebruiken, kan iets lekkers kopen voor jezelf fijn zijn. Een fles wijn valt zeker in die categorie! Heb je echt even geen zin om de deur uit te gaan? Je kunt ook online wijn kopen, dan wordt hij gewoon aan je huis bezorgd.

Als je bezoek verwacht

Alhoewel het heerlijk is om een fles wijn te kopen enkel en alleen voor jezelf, is het natuurlijk ook een goed plan om een fles in huis te halen als je bezoek verwacht. Samen een glas drinken is gezellig, en helpt om de gesprekken extra fijn te maken.