Wil je iets bijzonders maken? Maak raw chocolate Matcha brownies

Als ik met de trein reis en me niet kan beheersen om toch iets te halen op het station, dan haal ik vaak nootjes of een raw chocolate reep. Raw chocolate is een betere variant dan ‘gewone’ energierepen en ook nog eens ontzettend lekker. Er zit weinig tot geen suiker in en de reep is gemaakt van natuurlijke producten. Maak zelf dit eenvoudige recept voor verrukkelijke raw chocolate brownies met Matcha.

Raw chocolate Matcha brownies

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor ongeveer 4-5 brownies. Ik kies er expres voor om niet gelijk enorm veel brownies te maken. Het is een traktatie en het is onnodig om er heel veel te maken, tenzij je heel veel mensen uitnodigt.

Voor de brownies

 1. 100 gram pecan noten
 2. 20 gram cacaopoeder
 3. 1 gram kokosbloesemsuiker
 4. 4,5 medjool dadels
 5. snufje zeezout
 6. staafmixer of foodprocessor

Neem een hoge bak en doe daar de pecan noten in. Als je een foodprocessor hebt, dan doe je daar de pecan noten in en laat deze draaien tot ze volledig verpulvert zijn. Met de staafmixer ga je de pecan noten fijnmalen. Het is niet erg als er stukjes in blijven zitten, dan heb je een extra crunch.

Doe de cacaopoeder erbij en de vanillesuiker en het zout. Schep het door elkaar. Doe nu de dadels in stukjes erbij en pureer weer met de staafmixer, totdat je een gladde massa krijgt. Verdeel het mengsel in een bakje en maak het ongeveer 2 cm dik. Zet het minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de cacao crème

 1. 30 gram zachte roomboter
 2. 20 ml honing
 3. 30 ml kokosmelk
 4. 20 gram cacao
 5. kokosbloesemsuiker
 6. Harmony Matcha poeder

Doe de roomboter en cacao in een schaal en meng dit goed door elkaar. Doe de honing en kokosmelk erbij. Er ontstaat nu een romige crème.

Voeg kokosbloesemsuiker toe naar smaak om het geheel zoeter te maken. Smeer ongeveer 0,5 tot 1 cm crème over de raw chocolate brownies heen en zet het terug in de koelkast voor minimaal een uur.

Snijd een stukje af en doe wat Matcha poeder over de brownies met de cacao crème. Geniet ervan!

Tip: verdeel in kleine stukjes en serveer ze als bonbonnetjes!