Tips voor een leuk paasweekend

Pasen staat weer voor de deur! Uiteraard is het heerlijk om te gaan genieten van dit lange weekend vrij. Pasen is een ideaal moment om leuke dingen te ondernemen. Het is vaak lekker weer en er is veel te doen. Dít zijn onze tips.

Uitgebreid ontbijten of brunchen

Bij Pasen denken we direct aan lekker eten. Met name in de vorm van een uitgebreid ontbijt of een luxe brunch! Doe dit lekker zelf, met je partner, met familie of met vrienden. Het is maar net welke samenstelling jou gezellig lijkt. Pak in ieder geval uit met een goed gevulde tafel. Koffie mag niet ontbreken: altijd welkom in de ochtend. Ga voor de smaakvolle cups van Nespresso, om maar een goed voorbeeld te noemen. Je kunt er zelfs iets speciaals van maken, door cappuccino of latte macchiato te bereiden. Verder is goed eten onmisbaar: van broodjes tot salades, van gekookte eieren tot taart.

Wandeling maken

We vieren Pasen aan het begin van de lente. Is het lekker weer buiten? Neem het er dan zeker van en stap de deur uit! Het zonnetje vraagt om een uitgebreide wandeling. Wijk af van je standaard wandelroute, maar ga eens op zoek naar een nieuwe route. Door het bos of een ander natuurgebied bijvoorbeeld! Zo’n wandeling is hartstikke inspirerend. Ook de tulpen zijn volop in de groei rond dit moment. Wandel daarom in een tulpenrijke omgeving – nog zo’n goed idee. Die vrolijke kleuren bij elkaar zijn toch zó beeldig!

Fietstocht maken

Het is trouwens niet enkel een idee om te wandelen, maar net zo goed om te fietsen. Het is maar net wat je leuker vindt om te doen. Met de fiets kun je nog net wat langere afstanden afleggen: ideaal als je een mooie route op het oog hebt.

Weekend weg

Wil je er écht iets van maken? Dan is het zelfs een idee om een weekend weg te gaan. Gewoon in eigen land bijvoorbeeld, naar de Waddeneilanden of een leuke stad die je nog niet eerder hebt bezocht. Op die manier maak je echt iets speciaals van je paasweekend. Een excuus om erop uit te trekken kunnen we immers altijd wel gebruiken.

Op een terras neerstrijken

Is het al zo warm buiten dat je lekker op het terras kunt gaan zitten? Zeker doen! Dit is bijvoorbeeld een leuke activiteit na de brunch, waar we het hierboven al over hadden. Ga voor een goede kop koffie of juist een verfrissend drankje – met je gezicht in de zon. Valt het weer toch nog wat tegen? Dan is het alsnog gezellig om een bar of restaurant te bezoeken, maar om gewoon binnen te gaan zitten.

Spelletje spelen

Het is altijd een leuke bezigheid: een spelletje spelen. Neem er tijdens het paasweekend goed de tijd voor. Een urenlang durend potje Monopoly? Het kan gewoon! Borreltje en hapjes erbij – en dat weekend vliegt voorbij.